آشنایی دانشجویان با آخرین روشهای کشت گیاهان دارویی | محصولات واحد شهرکرد پیشفروش و صادر میشوند
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ ابراهیم رحیمی، متولد ۱۳۵۵ دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی و استادتمام و عضو هیئت علمی تماموقت گروه دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، اکنون رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری و شهرکرد، جزء دو درصد دانشمندان جهان و رتبه نخست سرآمدان علمی گروه دامپزشکی کشور است.
او بعد از گذراندن دوره دبیرستان با علاقهمندی خود دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد را در رشته دامپزشکی انتخاب کرده و توسط رئیس وقت دانشگاه در رشته بهداشت مواد غذایی بورسیه شد و بهعنوان مربی تحصیل و تدریس را ادامه داد و سال ۱۳۸۱ فارغالتحصیل دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی از واحد علوم و تحقیقات شد.
ابراهیم رحیمی آبان ۱۳۹۸ به عنوان سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری و واحد شهرکرد منصوب شد. وی سوابق اجرایی مانند معاون پژوهش و فناوری، رئیس دانشکده دامپزشکی و مدیر گروههای آموزشی واحد شهرکرد را در کارنامه خود دارد.
تاکنون بیش از ۱۰۰ عنوان مقاله علمی، پژوهشی، ترویجی و پنج عنوان کتاب از رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری و واحد شهرکرد به چاپ رسیده است.
رحیمی سال ۱۳۹۹ براساس گزارش دانشگاه استنفورد آمریکا در فهرست ۲درصد برتر دانشمندان و نخبگان علمی جهان قرار گرفت.
خبرنگار آنا به همین مناسبت درباره موفقیتها، تحصیل، فعالیتها و رشتههای تحصیلی دانشگاه با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری و واحد شهرکرد گفتوگو کرده است که مشروح آن را میخوانیم.
آنا: از چه سالی وارد دانشگاه آزاد اسلامی شدید و فاکتورهای اصلی شما برای انتخاب این دانشگاه چه بوده است؟
رحیمی: سال ۱۳۷۴ پس از طیکردن دوران دبیرستان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد را در رشته دکتری عمومی دامپزشکی انتخاب کردم. علاقه زیادی به این رشته داشتم. از معیارهای انتخابی من پس از بازدید از این دانشگاه، وجود استادان بسیار خوب، باتجربه و صاحبنام بود. دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد هم با توجه به تازهتأسیس بودن آن، یکی از بهترین دانشکدههای واحدهای دانشگاهی کشور به شمار میرفت.
آنا: موفقیتهای بهدستآمده در چه رشتههایی بوده است و چه تأثیری روی شغل شما گذاشته و چرا همچنان واحد شهرکرد را انتخاب کردید که ماندگار شوید؟
رحیمی: علت انتخاب دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، علاقه به استان چهارمحال و بختیاری، رشته دامپزشکی، حضور استادان مجرب و زیرساختهای عالی مانند مجهزترین و مدرنترین آزمایشگاهها و تجهیزات بود. پس از آن کلینیکهای تخصصی راهاندازی شدند و علاقهمندی من بیشتر شد. استادان، این روحیه را در ما ایجاد کردند که باید خودمان حرکت کنیم. در زمینههای دامپزشکی در ترمهای مختلف، تقریباً رتبه نخست کلاسی را داشتم و پس از فارغالتحصیلی در دو گرایش تخصص مامایی دامپزشکی در دانشگاه دولتی تهران و در زمینه بهداشت مواد غذایی در دانشگاه علوم تحقیقات پذیرفته شدم.
با توجه به نیازی که دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد داشت، رئیس دانشگاه این جانب را در رشته بهداشت مواد غذایی بورسیه کرد و بهعنوان مربی تحصیل و تدریس را آغاز کردم. سال ۱۳۸۱ در دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی فارغالتحصیل شدم. در کنار مسائل آموزشی، مسائل پژوهشی را هم خیلی خوب دنبال کردم و زمانی که فارغالتحصیل دکتری تخصصی شدم، دهها مقاله تحقیقاتی در مجلات معتبر پژوهشی داخلی و خارجی داشتم.
در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد علاوه بر مسائل آموزشی و پژوهشی، کارآفرینی هم دنبال میشود، یعنی به سمت دانشگاههای سطح ۳ و سطح ۴ در حال حرکت هستیم.پس از آن استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد شدم و با توجه به زیرساختهای خوبی که ایجاد شد، توانستم رشد بیشتری در زمینههای مختلف داشته باشم. اکنون فارغالتحصیلان این رشته از دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، استادان بسیار خوبی در دانشگاههای دولتی و دانشگاههای آزاد اسلامی کشور هستند.
بسیاری از این دانشجویان بهترین کلینیکهای تخصصی را در استانهای بزرگ مانند تهران، اصفهان و استان چهارمحال و بختیاری ایجاد کردهاند. خیلی از این استادان بهعنوان رئیس شبکههای دامپزشکی، رئیس نظام دامپزشکی هستند که همه اینها افتخار بزرگی برای استان چهارمحال و بختیاری است.
آنا: علاوه بر رشته دامپزشکی درباره رشتههای دیگر دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری توضیح دهید.
رحیمی: در ارتباط با رشته دامپزشکی نهتنها دکتری عمومی بلکه در مقاطع کاردانی، کارشناسی، دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی، دکتری تخصصی جراحی پذیرش دانشجو داریم. در سایر رشتهها هم دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری بسیار موفق بوده است. در گرایشهای زیستشناسی و علومزیستی مانند ژنتیک، میکروبیولوژی، زیستشناسی سلولی مولکولی که در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری هر سه پذیرش داریم.
علاوه بر آن در دانشکده علوم انسانی، رشتههای حقوق، روانشناسی، علوم تربیتی و حسابداری جزء رشتههای بسیار خوب هستند که در تمام مقاطع در گرایشهای مختلف پذیرش دانشجو داریم.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با بیش از ۲۰۰ عضو هیئت علمی که اکثر آنها استادیار به بالا هستند از هرم علمی بسیار خوبی برخوردار است که از معدود استانهایی هستیم که هرم هیئت علمی دانشگاه بسیار مطلوب است، یعنی نسبت استادیار، دانشیار و استادتمام به مراتب بیشتر از دوستان مربی است، هرچند مربیان ما هم مربیان باتجربهای هستند.
پیشفروش بسیاری از گیاهان دارویی
در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد علاوه بر مسائل آموزشی و پژوهشی، بحث کارآفرینی هم دنبال میشود، یعنی واقعاً به سمت دانشگاههای سطح ۳ و سطح ۴ در حال حرکت هستیم.
در زمینه گیاهان دارویی شرکتهای دانشبنیان را فعال داریم. دانشجویان در مزرعه تحقیقاتی که فراهم کردهایم، وارد کار میشوند و بیش از ۲۰ دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری میتوانند بهراحتی با کمترین هزینه برای خود کسب و کار راهاندازی کنند و کمکهزینه خانواده باشند.
دانشجویان در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با آخرین متدهای کاشت، داشت و برداشت گیاهان دارویی، آبیاری روشهای مدرن و حتی خشککردن، بستهبندی، اسانسگیری گیاهان دارویی آشنا میشوند. اکنون خیلی از گیاهان دارویی پیشفروش شدهاند و حتی صادر میشوند.
در موضوع صنایع غذایی هم دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد استادان بسیار خوبی دارد و در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری پذیرش داریم. بسیاری از فارغالتحصیلان این دانشگاه از استادان دانشگاههای دیگر و از مسئولان فنی کارخانجات در سطح کشور هستند.
رشتههای فنی مهندسی و علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد هم در سطح عالی با استادان بسیار مجرب آماده پذیرش دانشجو در مقاطع مختلف هستند.
آنا: بزرگترین انگیزه شما در مسیر پیشرفت و موفقیت چه کسانی بودهاند؟
رحیمی: پدر و مادرم که روحشان شاد، بالاترین انگیزه بنده بودند، انگیزه دیگر، دانشجویان خوب دانشگاه هستند. واقعاً افتخار میکنم که معلم هستم. هیچگاه احساس پیری نمیکنم؛ چراکه با دانشجویان جوان و فعال در ارتباط هستم. این جانب و تمام مسئولان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد سعی میکنیم تا جایی که در توانمان باشد در خدمت دانشجویان باشیم. از لحاظ مالی با تقسیط و تخفیف شهریه کمک میکنیم. در کاریابی قطعاً کمک میکنیم. بیش از ۳۰ هسته فناور در دانشگاه وجود دارد که از دانشجویان خودمان بوده و اکنون شرکت راهاندازی کردهاند که بیش از ۱۵ خانواده در کنار خودشان آموزش میبینند و نانآور خانواده هستند، همه اینها به ما انگیزه میدهند.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/پ
انتهای پیام/